In de maanden november tot en met februari wordt er op verschillende tijden door een groep Veluwerijders in het bos gereden.

Zondag om 9.30 uur rijdt groep 1. Dit is een snelle groep en er wordt niet altijd op elkaar gewacht.
Als er belangstelling voor is kan er natuurlijk ook een groep 2 rijden om 9.30 uur op de zondag.

Woensdag om 9 uur rijdt groep 2. Hier is het motto: samen uit, samen thuis. De snelheid wordt bepaald door degenen die er zijn. Halverwege wordt ergens koffie gedronken. Rond 12.30 uur ben je weer terug.

Op vrijdag rijden de dames, maar de heren zijn ook van harte welkom! Start om half 10. Het tempo ligt iets lager dan op de woensdag. Er wordt (ruim) twee uur gereden zonder pauze.

Rustadressen

Naam rust Bedrijf Plaats Aanvulling Geopend
Van der Valk Hotel Arnhem Papendal 8:00 uur
Mendel Wegresrautant Beekbergen Chauffeurs Café 10:00 uur
P.M.T. de Landing Miltair te huis Schaarsbergen 8:00 uur
Het Leesten Horeca gelegenheid Ugchelen de Ugechelse Berg 9:30 uur
Thermiekbel Restaurant Arnhem Terlet Open om 10:00 uur
Golden Tulip Hotel Victoria Hoenderloo 8:00 uur
Broodhuis Pien Bakkerij / Lunchroom Hoenderloo 9:00 uur
Maandag, dinsdag en woensdags gesloten
de Loenemark Hotel Restaurant Loenen 9:30 uur
Landal Landal Greenparks Hoenderloo vakantiepark 10:00 uur
RETO Arnhem Wielren vereniging Sportpark Craneveld zondag 9:00 uur
woensdag gesloten

Natuurmonumenten hanteert vergunningssysteem MTB-gebieden

 

Vanaf 1 januari 2005 werkt Natuurmonumenten met een vergunningssysteem voor mountainbikers en ruiters in een aantal gebieden van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten denkt met de financiële bijdrage de MTB-routes en ruiterpaden beter te onderhouden, waardoor de mensen op het pad blijven. In het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen werden er al vergunningen verstrekt en waren de ervaringen positief.

Het vergunningssysteem werkt als volgt: mountainbikers kopen jaarlijks een sticker/vergunning  bij het gebied waar het nodig is. De verkooppunten hiervoor zijn omliggende horecagelegenheden, fietsverhuurders, fietswinkel en VVV’s. De sticker moet door de mountainbikers zichtbaar gedragen worden (op helm/frame) in het betreffende gebied.

De gebieden waar het vergunningssysteem geldt zijn: Bergherbos, Nationaal Park Veluwezoom en Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Dit vergunningssysteem is dus een initiatief van Natuurmonumenten waarover Natuurmonumenten vooraf geen overleg heeft gevoerd met de NTFU.

De vergunning gaat elk jaar in op 1 januari.